Kantoorruimte huren; do’s en don’ts

Je zal je erover verbazen, maar heel veel ondernemers denken dat het niet uitmaakt waar je kantoorruimte huurt. Zolang je maar bedrijfsruimte hebt met in ieder geval de basale voorzieningen die daarbij horen maakt de rest  niet zoveel uit. OV? Mijn mensen en klanten hebben een auto. Representativiteit? Dat komt wel als we groeien. Dynamiek? Nooit van gehoord. Sommige van deze overwegingen kennen een kern van waarheid. Zeker als kleiner bedrijf is het zelden aantrekkelijk om voor de hoofdprijs op een A-locatie te zitten, van alle gemakken voorzien. Maar dat betekent natuurlijk niet dat het helemaal niet uitmaakt hoe je als onderneming gehuisvest bent.

Don’ts

Laat je niet alleen leiden door de prijs bij het huren van kantoorruimte. Natuurlijk wil je ergens zitten waar je niet de hoofdprijs betaalt. Maar wat is dat waard als je na een half jaar alweer moet verhuizen? Of wanneer je gehuisvest bent in een kantoorgebouw dat vooral leeg staat?
Iemand anders jouw kantoorruimte laten kiezen. Het helpt wanneer je zelf eerst een ideaalplaatje schetst van hoe jouw bedrijf gehuisvest zou moeten zijn. Zo pak je zelf het initiatief en ben je niet afhankelijk van een bemiddelaar die misschien wel vooral van iets af wil.

Do’s

Kies voor kruisbestuiving! Ga voor een locatie met veel mensen, leven en bedrijvigheid. Dit geeft je medewerkers energie en werkt kruisbestuiving in de hand. En dat is binnen en buiten de organisatie altijd een goed idee.
Ga voor groen! Er bestaat een positieve correlatie tussen arbeidsproductiviteit en de hoeveelheid parken en natuurschoon in de omgeving van de werkplek.
Vestig je daar waar je (toekomstige) medewerkers wonen. Waar worden jouw specialisten opgeleid? Het kan nooit kwaad om dicht bij de bron te gaan zitten. Zo kom je sneller in contact met talent en ben je voor hen aantrekkelijker als werkgever.