Kantoorruimte huren in Groningen?

Over Groningen en Noord-Nederland in zijn algemeenheid hoor je zelden iets positiefs. Als het niet over aardbevingen gaat, dan gaat het wel over hoe het Noorden economisch achterblijft bij de rest van Nederland. Als je op zoek bent naar bedrijfsruimte dan ga je niet naar het Noorden. En als je er gevestigd bent dan ga je kantoorruimte huren in de Randstad, of op z’n minst in Zwolle. Toch? We hebben allemaal een beetje het idee dat alles wat goed is dicht bij elkaar moet zitten. Het Noorden doen we echter te kort. Voor wie het zien wil liggen er best wel kansen.

Voordelig bedrijfsruimte huren in Groningen

Elke slimme ondernemer moet een beetje tegen de stroom in durven te zwemmen. Niet te veel natuurlijk, maar precies genoeg om kansen te zien die anderen laten liggen. Zo is het ook met je bedrijfsruimte en je vestigingslocatie. Zo kan kantoorruimte huren in de stad Groningen om meerdere redenen aantrekkelijk zijn. De eerste reden ligt voor de hand: kantoorruimte in Groningen is relatief voordelig. Hoewel op A-locaties in het centrum van een grote stad als Groningen natuurlijk ook forse huurprijzen betaald worden is toch niet te vergelijken met de Randstad. Je huurt hier dus hoogwaardige kantoorruimte voor relatief weinig geld.

Goed opgeleid personeel

Maar er is meer dat een werkplek in Groningen zo aantrekkelijk kan maken. Groningen is een heuse universiteitsstad waarvoor jongeren uit heel Nederland naar het Noorden trekken. En wat hebben ze nog meer nodig dan goed onderwijs, een aantrekkelijk stedelijk klimaat en uitdagend werk. Voor dat laatste zorgen jij en diverse andere bedrijven die kiezen voor vestiging in het Noorden. Dat biedt vele voordelen en steeds minder nadelen. Want als steeds meer online gebeurt, maakt het ook steeds minder uit waar gewerkt wordt. Een werkplek in Groningen is dan opeens niet meer zo’n gek idee.