Kruisbestuiving in een bedrijfsverzamelgebouw

Een van de meest in het oog springende trends in de kantoormarkt is de opmars van bedrijfsverzamelgebouw. Vaak flexibele werkplekken waar meerdere bedrijven gevestigd zijn, vanuit de gedachte dat ze elkaar sterker maken. Om dit effect te bereiken is er vaak sprake van een thema. Zo zijn bedrijven allemaal actief in dezelfde branche, maar ook bedrijfsverzamelgebouwen die zich specifiek richten op start-ups zijn bijzonder in trek. De vraag die zich opdringt is of dit gewoon een modegril is die weer overwaait, of heeft het echt veel toegevoegde waarde? In dat geval wordt de aanwezigheid van veel soortgelijke bedrijven namelijk een aantrekkelijk vestigingscriterium.

Kantoorruimte huren in een bedrijfsverzamelgebouw

Zo op het eerste gezicht zijn de voordelen van dergelijke bedrijfsverzamelgebouwen onmiskenbaar. Vaak gevestigd op aantrekkelijke locaties, in industrieel erfgoed en andere terreinen nabij stadscentra die vaak liggen te wachten op herontwikkeling. In de tussentijd zit je in een stoer gebouw, op een bereikbare locatie met diverse faciliteiten vaak bij de huur inbegrepen. Ook is er een mate van maatwerk en flexibiliteit mogelijk die elders vaak onhaalbaar is. Daar staat tegenover dat de rauwe en vaak onverzorgde uitstraling van de omgeving wel bij je bedrijf moet passen. Het rauwe karakter van een braakliggend terrein spreekt niet bij iedereen tot verbeelding.

Toch maar niet doen?

Gelukkig bestaat de keuze wat kantoorruimte huren betreft natuurlijk niet tussen een onpersoonlijk, steriel, nieuw kantoorgebouw, weggestopt op een kantorenterrein aan de rand van de stad, en een knus maar rauw bedrijfsverzamelgebouw. Ook zonder kantoorruimte te huren in een gethematiseerd bedrijfsverzamelgebouw zijn er veel meer mogelijkheden dan een decennium geleden. Het grote aanbod op de kantoormarkt maakt dat er veel meer maatwerk en flexibiliteit mogelijk is. De mogelijkheid om kantoorruimte te huren die zo nauwkeurig mogelijk aansluit op je wensen zijn dus groter dan ooit.