Vijf redenen om te kiezen voor een werkplek in Utrecht

De buzz in ondernemersland gaat tegenwoordig over Amsterdam. Start-ups, jonge bedrijven en alles wat werkzaam is in de creatieve sector wil het liefst zo snel mogelijk naar Amsterdam. Daar zitten deze bedrijven bij elkaar en maken ze elkaar sterker. Niets aan gelogen natuurlijk. Maar het vinden van bedrijfsruimte in Amsterdam is dan ook niet eenvoudig. De alternatieven zijn soms ook aantrekkelijk. Hier vijf redenen om te kiezen voor kantoorruimte in Utrecht:

Centrale ligging
Het meest voor de hand liggende sterke punt van Utrecht is de centrale ligging en bereikbaarheid van de stad. Vanuit heel Nederland kun je eenvoudig je werkplek in Utrecht bereiken. En vanaf Schiphol sta je in 20 minuten op Utrecht Centraal.

Jonge en hoog opgeleide bevolking
Utrecht is een universiteitsstad en een magneet voor jonge, hoogopgeleide mensen. Het menselijke kapitaal waarop elke succesvolle onderneming drijft is dus volop aanwezig in Utrecht. Samen met steden als Groningen en Amsterdam voert Utrecht de lijst aan met grote steden met een jonge bevolking.

Economische groei
De stad én de omliggende provincie Utrecht kennen al vele jaren onafgebroken een betere economische situatie dan de rest van Nederland. Zelfs op het hoogtepunt van de economische crisis bleef Utrecht een bescheiden economische groei vertonen.

Volop keuze in bedrijfsgebouwen
Dat Utrecht zo’n goed vestigingsklimaat kent is voor beleidsmakers en projectontwikkelaars natuurlijk geen nieuws. Er wordt dan ook volop geïnvesteerd in kantoorruimte, maar ook in business centers en bedrijfsverzamelgebouwen in Utrecht. Alle soorten werkplekken zijn er dus beschikbaar en vaak goedkoper dan in Amsterdam.

Amsterdam is om de hoek
Wie nog steeds niet helemaal overtuigd is van Utrecht als vestigingsplaats boven Amsterdam kan er altijd nog op terugvallen dat de stad op slechts een steenworp afstand van Amsterdam ligt.