Zoom in op bedrijfsruimte in Maastricht

Maastricht is een beetje exotisch. En niet alleen omdat het – in de perceptie van de meeste Nederlanders – nogal ver weg ligt. De Limburgse hoofdstad doet Frans aan en heeft een bijzondere reputatie in zaken als internationaal karakter, culinaire kwaliteit en cultureel aanbod. En dan heeft de bakermat van de moderne EU ook nog eens een vliegveld. Al met al zijn er weinig redenen om je bedrijf niet in Maastricht te vestigen. Zeker voor bedrijven met internationale ambities – en wie heeft die nou niet? – is een werkplek of bedrijfsruimte in Maastricht dé perfecte uitvalsbasis. En een werkplek in Maastricht kost beduidend minder dan in de Randstad. Sterker nog; qua prijs van kantoorruimte per m2 is de regio een van de goedkoopste van Nederland.

Wat voor bedrijven huren kantoorruimte in Maastricht?

Zoals we in een eerdere blog al opmerkte over Groningen, heeft ook Maastricht een grote studentenpopulatie. Volop slimme, jonge mensen, vol met ambities. Uniek aan Maastricht is bovendien dat de Universiteit het relatief grootste aantal buitenlandse studenten huisvest van alle Nederlandse studentensteden. Onder de bedrijven die kantoorruimte huren in de Limburgse hoofdstad vind je dan ook veel bedrijven met connecties over de hele wereld. En dan gaat het zeker niet alleen om het nabije buitenland en de talen Duits en Frans. Een feit is dat wie zoekt naar meertalige medewerkers een vestiging in een bedrijfsgebouw in Maastricht een van de best mogelijke keuzes is. Mogelijk zelfs de beste locatie in Nederland, na Amsterdam.

Logistieke bedrijfsruimte

Niet alleen bedrijven in de dienstensector of handel vinden hun weg naar Maastricht. De stad, en eigenlijk de gehele regio Zuid-Limburg, vormt een grote logistieke hub met de A2 als belangrijke corridor. Niet voor niets heeft het snelgroeiende Action recentelijk een groot bedrijfsgebouw en distributiecentrum in gebruik genomen, slechts iets ten Noorden van Maastricht.